Musiikkialalla yrittäminen Suomessa – voiko siinä oikeasti menestyä?

Monella meistä on lapsuudessaan jos jonkinmoisia haaveammatteja. Yksi meistä haluaa olla prinsessa, toinen sirkustaiteilija, kolmas ehkäpä huippumalli. Yksi yleisimmistä lapsuuden haaveista on tietenkin olla tulevaisuudessa julkkis – joku haaveilee olevansa isona näyttelijä, toinen vaikkapa tanssija, kolmas laulaja. Niin, laulaja – se onkin yksi ehkäpä yleisimmistä lasten hurjista ammattitoiveista. Eikä ihme – kasvaahan moni meistä tuijotellen uskomattoman kauniiden ja lahjakkaiden laulajatähtien kuvia lehdistä ja kuunnellen heidän lahjakkaita suorituksiaan radiosta ja musiikkikanavilta. Kuka nyt ei haluaisi olla paitsi esteettisesti virheetön, myös aivan hurjan lahjakas? Niinpä niin, juuri siksi

“>ammatti musiikin parissa onkin monelle niin kiinnostava ajatus. Tästä artikkelista voit lukea lisää musiikkialalla yrittämisestä Suomessa. Opit myös muuan muassa sen, mitä tarkoittaa Lime technologies CRM palvelu ja miten voit hyödyntää sitä menestyäksesi.

Ammattimuusikot Suomessa – voiko tällä alalla ihan oikeasti menestyä?

Suomalaisten mentaliteetti on varsin usein se, että menestyäkseen on pakko kärsiä. Monesti ajatellaan, että työnteon kuuluukin olla raskasta. Siksi monesti katsotaan hieman kieroon heitä, jotka tekevät työkseen jotakin sellaista, joka ei istukaan työn raskaan raatamisen määritelmään. Etenkin taiteellisella alalla olevat saavat usein kuulla kuittailua siitä, että heidän työnsä ei ole oikeaa työtä. Esimerkiksi muusikot saavat jatkuvasti kuulla kehotuksia jättää työnsä ja mennä oikeisiin töihin. Mutta niin, onko musiikkialalla sitten oikeasti kannattavaa työtä Suomessa? Voiko alalla menestyä ja tienata ihan kunnon palkkaakin? Lyhyt vastaus on yksinkertaisuudessaan kyllä, mutta todellisuus on tätäkin monisyisempi.

Musiikkimaailmassa on kyllä Suomessakin mahdollista menestyä. Sinustakin voi tulla se artisti, joka vetää festarilavoille miljoonayleisön joka kesä yksi toisensa jälkeen ja tienaa keikoistaan omaisuuden. Fakta on kuitenkin se, että näitä menestyjiä tulee olemaan hyvin hyvin vähän, eikä kaikki aina ole vain taidoista kiinni, sillä ala on hyvinkin raadollinen. Vaikka olisit maailman paras laulaja, et välttämättä tule menestymään alalla, jos takanasi ei ole osaavaa tiimiä, jos sinulla ei ole riittävästi lavakarismaa, jos ulkonäkösi ei vastaa tiettyjä standardeja tai jos et ole valmis kaikkeen siihen negatiiviseen, mikä julkisuus tuo väkisin tullessaan. Lisäksi kannattaa muistaa se, että kaikkein menestyneinkin suomalainen artisti voi vain haaveilla niistä summista, joita esimerkiksi amerikoissa vaikuttavat tähdet tienaavat jokaiselta keikaltaan. Jos ajatuksissasi siis kiiltävät miljoonapalkkiot, Suomen musamarkkinat eivät välttämättä ole sinun areenasi loistaa.

Asiakkuudenhallintatyökalut apuna menestymisessä

Ei kuitenkaan kannata unohtaa sitäkään, että musiikkimaailma on paljon muutakin kuin vain laulajia. Jos siis haluaisit toimia musa-alalla, mutta laulaminen ja julkisuus ei ole sinun juttusi, voit perustaa esimerkiksi harrastelijabändin, levytysstudion tai levykaupan. Apunasi voit käyttää kätevää Lime technologies CRM-palvelua, jonka avulla takaat asiakastyytyväisyyden musiikkiaiheisessa yrityksessäsi. Lime technologies on asiakkuudenhallintaa tarjoava palvelu, jonka avulla voit kustomoida kullekin asiakkaallesi personoidumman asiakaskokemuksen, joka taatusti jää mieleen. Lisäksi voit helposti hallita asiakassuhteitasi ja pitää huolen siitä, että mitään tärkeää ei pääse vahingossakaan unohtumaan. Asiakkuudenhallinta on asia, jonka kanssa monella on ilman avustavia työkaluja paljonkin ongelmia. Nykyään kilpailijoita on monia, ja sinun on erotuttava markkinoilla eduksesi. Jos yrityksesi ei jää mieleen, asiakas ei enää palaa palvelujesi pariin. Lime technologies pitää huolen siitä, että näin ei koskaan pääse käymään.

split