Rockbändit ovat synnyttäneet tarinoita, joista osa on päässyt jopa elokuviin asti

Rock on musiikkityyleistä todennäköisesti eniten puhuttanut ja tunteita herättänyt genre. Rockbändien ikonisilla hahmoilla on ollut valtava kulttuurinen merkitys ja erityisesti nuoret ovat aina seuranneet muusikoita, ottaneet näistä vaikutteita ja jopa menneet äärimmäisyyksiin tavoitellessan rocktähtien elämäntyyliä. Näiden bändien ja fanien tarinoista on syntynyt tuhansia uusia tarinoita, jopa urbaanilegendoja.

Rocktähdet ovat aina pyrkineet vaikuttamaan yleisöönsä erinäisin tavoin esimerkiksi käytöksellä ja pukeutumisella. Moni vannoutunut rokkari onkin halunnut pukeutumisellaan muistuttaa ihailemansa bändin pukeutumista. Ovatpa jotkut pukeneet myös puolisonsa ja lapsensa saman tyylin mukaisesti. Vinkkejä lasten pukeutumiseen tarjoaa tarjoaa https://kidsbrandstore.fi/, josta saatavilla merkkivaatteita.

Moni rockista pitävä ilahtuukin varmasti löytäessään elokuvan, jossa käsitellään yhtä omista suosikkiaiheista. Rock on syntyajoistaan asti kertonut tarinoita, ihastuttanut ja vihastuttanut. Seuraavat elokuvat pyrkivät samaan kertoen tarinoita joko todellisista tai fiktiivisistä rockbändeistä.

Detroit Rock City

Detroit Rock City on sympaattinen rockteemainen komedia, jossa neljä ystävystä aikoo matkustaa Clevelandista Detroitiin suosikkibändinsä Kissin konserttiin. Elokuva sijoittuu vuoteen 1978. Yhdellä pojista on hyvin uskonnollinen ja ylihuolehtivainen äiti, joka ei tahdo päästää poikaansa konserttiin vaan polttaa löytämänsä konserttiliput. Elokuvassa käydään läpi monta koomista tilannetta poikien yrittäessä tienata rahat uusiin lippuihin ja se huipentuu Kissin konserttiin. Kyseistä aikaa eläneet saavat varmasti elokuvasta nostalgisia kokemuksia ja mieleen palaa hyviä muistoja, kun taas nuoremmat katsojat voivat tunnelmoida rockin kulta-aikaa ja nauraa elokuvan koomisille tilanteille.

The Dirt

The Dirt on tositapahtumiin perustuva dokumentti Mötley Crüen r legendaarisesta taipaleesta. Elokuva on tehty bändin elämäkertana julkaistun samannimisen kirjan pohjalta ja se julkaistiin maaliskuussa 2019. Elokuvassa bändi kuvataan juuri sellaisena, kun se nuoruudessaan olivat, täysin sekopäisinä. Bändin jäsenten välejä kiristävät myös keskenäiset riidat, huumeet ja näkemykselliset erot. Elokuvassa esitetään hienosti myös bändin paluu yhteen ja se saa kyynisemmänkin katsojan hymyilemään, jopa liikuttumaan.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody kertoo yhden maailman tunnetuimman rockbändin, Queenin ja erityisesti sen solistin Freddie Mercuryn tarinaa. Freddie Mercury oli monella tapaa erittäin näkyvä ja shokeeraava luonne ja erinomainen bändin keulahahmo. Hän antoi myös kasvoit AIDS:lle ja siihen sairastuneille. Elokuva ilmestyi vuonna 2018 ja oli heti menestys. Se sai myös Oscar-ehdokkuuksia, vaikka kriitikot suhtautuivatkin siihen hieman ristiriitaisesti.

Rock Star

Rock Star on komedia, jonka pääosassa esiintyy hahmo Chris “Izzy” Cole ja tarinan inspiraationa on toiminut Judas Priestin laulaja Tim “Ripper” Owens. Chris Cole toimii elokuvassa päivisin kopiokoneiden korjaajana, joka asuu vanhempiensa luona. Iltaisin hän on kuitenkin rocktähti, joka toimii cover-bändin laulajana. Elokuvassa Chris saa tilaisuuden toimia ihailemansa bändin laulajana ja tilaisuuden elää unelmaansa. Elokuva on hauska ja jännittävä kertomus siitä, kun unelmat käyvät toteen eivätkä olekaan sitä miltä ne vaikuttavat.

Almost Famous

Almost Famous on Cameron Crowen ohjaama osittain elämäkerrallinen tarina, joka kertoo teini-ikäisestä The Rolling Stone-lehden toimittajasta, joka matkaa Stillwater bändin mukana näiden kiertueella. Luvassa taattua rockbändisekoilua, mutta myös draamaa ja romantiikkaa. Crowe toimi itse 70-luvulla kyseisen lehden toimittajana ja haastatteli muun muassa Led Zeppeliniä ja the Eaglesiä. Elokuva voitti parhaan käsikirjoituksen Oscarin.

split