Muusikkojen fanitus

Ei ole salaisuus, että monesti muusikot saavat niin vastakkaisen, kuin joskus samankin, sukupuolen käymään kuumana. Monesti muusikot keräävät itselleen hetkessä vannoutuneen fanijoukon, joka kulkee näiden perässä jopa ympäri maailman. Kaikkein vannoutuneimmat fanit käyvät jopa muusikon jokaisella keikalla, mikä vaatii fanilta suuria rahallisia ja ajallisia panostuksia. Suurimmat fanit eivät arvosta artistia pelkästään tämän musiikin tähden, vaan fanitus on paljon kokonaisvaltaisempaa. Se ylettyy koko artistin olemukseen, ulkonäköön ja tekoihin. Artistia esimerkiksi seurataan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja tämän viimeisimmistä tekemisistä ollaan aina tarkkaan kartalla. Tällaista fanittamista voidaan jo melkein kutsua tietyntyyppiseksi rakkaudeksi. Artistirakkaus tosin usein perustuu yksipuolisuuteen ja kiiltokuvan ihannoimiseen, ja se harvoin kehittyy tästä miksikään syvemmäksi. Miksi muusikot sitten ovat vieneet ihmisten sydämet jo vuosisatojen ajan, vaikka tiedämme, ettei suhteesta koskaan voisi tulla mitään eikä suhde varsinaisesti anna meille mitään? Siinä missä fanituksemne kohde käyttää uusinta macbook pro ta, elämme me tavallisen rahvaan joukossa. Lue tämä artikkeli läpi ja pui yhdessä kanssamme, miksi muusikoilla on niin suuri sija sydämissämme.

Kiiltokuvan palvominen ja haavemaailma antaa meidän irtautua arjestamme luvalla

Fanitus, joskin hieman eri termillä, on ollut läsnä ihmisten elämässä niin kauan kuin ihmisiä on ollut olemassa. Ennen tämä kohdistui lauman tai kuningaskunnan tai vaikkapa kirkon johtohahmoihin, myöhemmin taitaviin taiteilijoihin ja muusikoihin ja nykyään fanitetaan jo esimerkiksi siitä hyvästä, että henkilö meikkaa taitavasti tai tekee videoita nettiin. Tavallinen satoja vuosia keskuudessamme vallinnut artistien ihaileminen kuitenkin on vahvasti läsnä yhä tänä päivänä, joskin sosiaalisen median myötä huomattavasti kokonaisvaltaisemmin kuin koskaan ennen. Fanittaessa on mukava upota joskus vaaleanpunaiseen kuplaan ja keskittyä nauttimaan idolinsa ihanuudesta, mutta aina kannattaa pitää jalat myös jossakin määrin maassa ja muistaa realiteetit. Vaikka oma idoli olisi kuinka “aito” hyvänsä, on jokainen viihdeuralla oleva henkilö julkkis, joka tekee vain työtään. On siis turha haaveilla vuosisadan romanssista kiiltokuvapojun kanssa, johon myös miljoonat muut pimut ovat iskeneet silmänsä. Onneksi monelle meistä tämä kuitenkin on päivänselvää ja ihailu on vain pinnallista. Haaveilla saa ja pitääkin, ja kiiltokuvatyypistä unelmointi tuo arkeen ripauksen taikaa.

Artisti suo faneilleen pieniä huomionosoituksia, ja ne riittävät meille vallan mainiosti

Vaikka artistin ja fanin välisen suhteen voisi hyvin kokea olevan yksipuolinen, ei tämä kuitenkaan missään nimessä ole koko totuus. Vaikka suhteen ei myöskään voi sanoa olevan molemminpuolinen siinä perinteisessä mielessä kuin olemme tämän sanan tottuneet mieltämään, tarjoavat myös artistit loppujen lopuksi faneilleen paljon. He ovat valinneet hyvin julkisen ammatin, mikä ei suinkaan ole helppoa, vaan vaatii veronsa. Tästä huolimatta artistit julkaisevat faniensa iloksi uutta tuotantoa, tekevät näiden iloksi keikkoja ja huomioivat näitä muun muassa sosiaalisessa mediassa pienillä päivityksillä ja huomionosoituksilla, jotka saattavat piristää fanien päivää. Monessa mielessä artistin työ on siis tietynlaisena ihailun kohteena toimiminen, ja osaava artisti osaa delegoida aikansa niin, että antaa faneilleen jotakin myös takasin. Tämä pitää fanit tyytyväisinä ja varmistaa puolestaan myös sen, että artistilla riittää suosiota myös jatkossa.

split