Sisustusvinkkejä musiikin rakastajalle

Rakkaus musiikkiin näkyy helposti ulospäin. Musiikin suurkuluttaja kulkee tyypillisesti kuulokkeet korvissa ja käyttää bändipaitoja tai muita asusteita, joista käy ilmi omat suosikkiyhtyeet. Ja sama ilmiö ulottuu koteihin asti. Musiikin rakastajan kodissa on tyypillisesti hyvät kaiuttimet ja soittopelit, monet keräilevät vinyylejä tai cd:itä, ja nurkat saattavat täyttyä instrumenteista, nuoteista, vahvistimista ja johdoista. Ihminen jonka elämään musiikki kuuluu olennaisena osana on ihan oma lajityyppinsä jolla on omat erikoistarpeensa. Siksi musiikin rakastajan kannattaa miettiä kuinka tuoda musiikki ja sen lieveilmiöt parhaiten osaksi kotia ilman että puoliso nalkuttaa siitä, kun olohuoneen läpi ei mahdu kävelemään soittimien takia. Moderni musiikin ystävä joka ei itse soita instrumentteja saattaa hyvinkin sulautua normaali-ihmisten joukkoon, jos kaikki musiikki tulee streaming-palvelusta eivätkä kaiuttimet valtaa koko olohuonetta. Mutta sisustamalla hyvin hekin voivat maksimoida kuuntelunautinnot kotona.

Makuuhuone, levon ja rakkauden tyyssija

Makuuhuone on paikka jossa voi loikoilla sängyssä ja nauttia musiikista yksin tai puolison kanssa. Sinne kannattaa hankkia hyvät äänentoistolaitteet, jolloin esimerkiksi aamun voi aloittaa miellyttävästi omaa lempimusiikkia kuunnellen. Makuuhuone ei missään nimessä ole pelkkä nukkumapaikka ja vaatteiden varastotila, vaikka niin saattaa käydä jos huoneen sisustukseen ei tule panostettua lainkaan. Mutta parhaimmillaan makuuhuone on yksi asunnon parhaista huoneista. Romanttisimmat hetket eletään makuuhuoneessa, pariskunnat usein makailevat yhdessä sängyssä jutellen tai lukien, ja sinkku varmasti lojuu sängyssä ruudun tai kirjan ääressä. Minkä tahansa huoneen tunnelmaan vaikuttaa eniten sen seinien ulkoasu, joten makuuhuoneen tapetti on yksi tärkeimpiä investointeja unelmien kotia luodessa. Mieti kaipaatko makuuhuoneeseen romanttista, rauhoittavaa vai virkistävää tunnelmaa, ja viehättääkö enemmän nykyaikainen, vanhanaikainen vai tietyn aikakauden tyyli. Tapetista tai seinien maalin väristä on hyvä lähteä liikkeelle ja päättää seuraavaksi petivaatteiden tyyli ja väri.

Musiikkihuone

Todellisen musiikin rakastajan unelmakoti sisältää huoneen joka on omistettu musiikille. Useimmat musiikin suurkuluttajat ovat myös itse ammatti- tai amatöörimuusikkoja, joten heillä on myös instrumentteja ja nuotteja. Musiikin soittamisen hassu puoli on se että uudet instrumentit viehättävät, joten muusikolla on yleensä vähintään puoli tusinaa soitinta joita tuppaa kerääntyä lisää matkoilta eksoottisiin kohteisiin. Jos asunnossa on tila josta tehdä musiikkihuone, kannattaa ensin testata missä huoneessa on paras akustiikka ja missä voi soittaa häiriten mahdollisimman vähän muita asukkaita. Jos taas vasta haaveilet instrumentin soittamisesta mutta et ole päässyt alkuun, luo kotiisi jo valmiiksi tila instrumentille ja harjoittelulle. Mikään ei lopahduta harjoitteluintoa pahemmin kuin soittimen esiin kaivaminen tuhannen laatikon tai paperikasan alta, tilanpuute tai epämukava paikka missä soittaa.

Unelmien olohuone musiikin rakastajalle

Tanskasta kotoisin oleva hygge-käsite on pesiytynyt myös Suomeen ja monet ovatkin alkaneet panostaa olohuoneen kotoisuuteen entistä enemmän. Musiikin ystävä luonnollisesti kuuntelee musiikkia parhaimpina hygge-iltoina, joten kannattaa miettiä missä ja miten se on kaikkein nautinnollisinta. Jotkut vannovat suuren, mukavan sohvan nimeen, kun taas toiset kuuntelevat mieluiten musiikkia kuulokkeeet korvissa ergonomisessa nojatuolissa. Valaistuksen monipuolisuus on tärkeää, esimerkiksi himmennettävät valot tai lukuisia pieniä pöytä- tai jalkalamppuja joiden avulla voi säädellä valon määrää ja laatua. Jos musiikin rakastaja omistaa suuren kokoelman esimerkiksi vinyylejä tai cd:tä, ne yleensä halutaan pistää esille ja huoneen keskipisteeksi, joten kannattaa etsiä huolella niille sopiva, tyylikäs hylly, jossa on tilaa myös tuleville löydöille.

split