Haluaisitko opetella soittamaan itse musiikkia? Älä aikaile

Monet haaveilevat opettelevansa jonain päivänä soittamaan jotain instrumenttia. Usein ajatus jää kuitenkin pelkäksi haaveeksi, vaikkei asian laidan tarvitsisi olla niin. Pianon soittamisesta haaveillaan, mutta silti ei olla valmiita viettämään tuntikausia nuotteja päntäten. Mikäli musiikki kiinnostaa aidosti ja pianon soittamiseen riittää haluja ja motivaatiota, kannattaa kaikki nämä negatiiviset ajatukset unohtaa ja aloittaa opetteleminen avoimin mielin. Monet lapset lopettavat musiikkikoulun tai soittotunnit varttuessaan nuoriksi, jossa on paljon tekemistä sillä, ettei soittaminen enää kiinnosta. Aikuisiällä musiikin opettelemiseen suhtautuu luonnostaan eri tavalla, jolloin pitkäjänteisyyttäkin yleensä löytyy tarvittava määrä.

Kuten minkä tahansa muun soittimen kohdalla, myös pianon kohdalla musiikin soittamaan opetteleminen on toisinaan hyvinkin paljon aikaa vievä projekti, joka sisältää myös nuottien pänttäämistä. Tylsää sen ei silti tarvitse olla, eikä pianoa tarvitse kovinkaan kauaa harjoitella, ennen kuin voi alkaa soittaa jo tunnistettavaa musiikkia pianolla. Pianonsoiton opettelussa tärkeimpiä vaiheita ovat nuottien lukemisen opetteleminen, pianon painikkeisiin tutustuminen, yksinkertaisten melodioiden opetteleminen, helppojen kappaleiden harjoitteleminen, säestäminen, ajoituksen treenaaminen sekä useiden nuottien soittaminen samanaikaisesti.

Oli haaveissa sitten kitaran, huilun, basson, pianon, viulun, rumpujen tai minkä tahansa muun musiikissa käytettävän soittminen soittamaan opetteleminen, ei aikaa kannata tuhlata. Mitä pidemmän aikaa soitinta opettelee soittamaan, sitä luontevammalta sen soittaminen pikku hiljaa alkaa tuntua. skyward.fi

split