Sisusta kotiteatterihuoneesi tyylikkäällä matolla

Kotiteatterihuone kannattaa sisustaa muuhun tyyliisi sopivaksi. Usein kuuntelemisen kannalta on mieluisampaa, että huoneessa on niin sanottua massaa, joka vaimentaa jälkimelua. Matot ovat esimerkiksi erittäin käteviä tähän tarkoitukseen. Lisäksi tyylikäs matto tuo kotiteatteriisi tunnelmaa, josta sinä ja vieraasi voitte nauttia elokuvien katselun ja musiikin kuuntelun ohessa. Tänä päivänä sisustussuunnittelu on tullut todella suosituksi. Ihmisiä kiinnostaa entistä enemmän se, että miltä heidän kotinsa näyttää. Kodin sisustus on oivallinen keino myös tuoda esille omaa persoonallista sisustustyyliä. Näitä sisustuksellisia inspiraatioita kannattaa hakea oman pään lisäksi myös internetin sisustussivuilta ja alan lehdistä. Alan ammattilaisten vinkkejä todellakin kannattaa kuunnella, koska he ammentavat ideoita kaikkialta ja jalostavat ne luovaksi taiteeksi.

Yleensä kotiteattereihin hankitaan laadukas hifilaitteisto. Mikäli olet valmis panostamaan tekniikkaan, eikö samalla kannattaisi hoitaa myös tyyliasiat huoneessa kuntoon? Oman kodin sisustaminen ei ole vaikeaa oppia, vaikka sinulla ei olisikaan sisustusalan tutkintoa. Tarvitaan vain halua oppia ja vastaanottaa neuvoja, ja tietysti kiinnostus sisustamista kohtaan. Tärkeintä sisustamisessa on huomioida erilaisten muotojen, materiaalien ja värien merkitys sisustettavan tilan tunnelman luomisessa. Tässä kirjoituksessa kerromme, millaiseen tilaan pyöreä matto sopii ja millaisia sisustuksellisia vaikutuksia sillä on.

Huoneen sisustamisessa matot ovat hyvin tärkeä sisustuselementti. Pyöreillä matoilla saadaan helposti luotua harmoninen ja rauhallinen tunnelma. Kotiteatterihuoneeseen pyöreä matto sopii senkin takia, että pyöreys tekee tilasta helposti lähestyttävän. Tämä piirre on tärkeä, koska pyöreys muotona tekee tilasta kotoisan ja antaa sisustukselle pehmeän tunnelman. Mattoja löytyy erilaisilla väreillä ja tekstuureilla, materiaaleilla. Värimaailmasta löytyy mitä vaan aina pastellinvärisistä perusväreistä villeihin ja jopa psykedeelisiin vaihtoehtoihin.

Pyöreät matot luovat pehmeyttä ja rauhallista tunnelmaa

Nykyajan arkkitehtuuriset valinnat suosivat teräviä kulmia ja suoria seiniä. Näin ei ole aina ollut. Aikaisemmin huoneet ovat olleet kaarevia ja pyöreitä muotoja suosittiin arkkitehtuurissa. Huoneet kuitenkin kaipaavat pyöreyttä ja pyöreitä sisustuksellisia elementtejä. Pyöreillä matoilla voidaankin tuoda helposti pehmeää tunnelmaa.

Tässäkin kirjoituksessa olemme käyttäneet useasti termejä “tunnelma” tai “tunne” kuvaamaan sisustuksellisten ratkaisujen vaikutuksia. Sisustuksellisilla ratkaisuilla onkin suora vaikutus ihmisen mieleen. Siinä missä kulmikkaat muodot tuovat järjestyksen ja toiminnan tunnetta, niin pyöreiden muotojen avulla välitetään rauhallista ja leppoisaa tunnelmaa. Pyöreisiin muotoihin liitetään usein myös keveys ja lämpöisyys.

Mikäli olet epävarma siitä, että millainen matto huoneeseen parhaiten sopii, niin silloin pyöreä matto on varma valinta. Pyöreillä matoilla harvoin menee kovin pahasti pieleen, koska ne sopivat erinomaisesti lähes kaikkiin sisustusratkaisuihin. Maton värin valintaan kannattaa sen sijaan paneutua tarkkaan. Varsinkin isompien värikkäiden pyöreiden mattojen kanssa kannattaa tarkasti miettiä, että ne sopivat yhteen huoneen muun sisustuksen kanssa. Matto kannattaa siis valita joko täysin yhteensopivaksi värien kanssa, tai vaihtoehtoisesti luomaan tyylikkäällä tavalla kontrastia. Esimerkiksi jos huone on muuten hillityn valkoisesti sisustettu, niin shokkivärisellä matolla saadaan parhaimmillaan todella vaikuttava sisustustyyli, mutta tarkkana kannattaa olla.

Yksi pyöreiden mattojen eduista on se, että ne vievät vähemmän huonetilaa kuin kulmikkaat matot. Pyöreä matto sopii yhteen monenlaisen sisustuksen kanssa, mutta kaikista parhaiten se sopii yhteen muiden pyöreiden sisustuselementtien kanssa, kuten pyöreän muotoisten huonekalujen ja muiden esineiden kanssa. Pyöreä matto sopii loistavasti yhteen myös pyöreiden valaisimien kanssa. Materiaalien suhteen sinun kannattaa valita sellainen, mistä eniten tykkäät ja mikä tuntuu jalalle parhaimmalta. Mattoja löytyy tänä päivänä todella monilla materiaaleilla. Suosittuja ovat luonnonmateriaalit ja erilaiset ekologisesti valmistetut kierrätysmateriaalit.

split