Valitse parhaat autostereot

Musiikin kuunteleminen autossa on monelle tapa päästä irtautumaan arjesta ja levähtämään hetken ennen seuraavia kiireitä. Useimmat pitävätkin radion auki aina autossa istuessaan. Radiosta voi kuunnella joko tiettyä kanavaa tai musiikkia voi laittaa tulemaan CD-levyltä tai vaihtoehtoisesti puhelimen kautta vaikkapa Stotifysta. Musiikin kuunteleminen autossa on entistäkin mukavampaa ja rentouttavampaa, kun autoon hankkii kunnon stereot.

Autoissa ei yleensä ole tehdasasenteisena kovinkaan hyvät stereot. Jos musiikkia kääntää kovemmalle, stereot saattavat alkaa rahista, eikä ääni kuulosta enää yhtään hyvältä. Tehtaalta tulleiden stereoiden sijaan autoon kuin autoon kannattaa asentaa uudet stereot. Laadukkailla stereoilla voidaan toistaa kaikenlaista musiikkia korkealaatuisesti ja siten, että äänimaailma niin korkeilla kuin matalilla taajuuksilla toimii täydellisesti. Auton takakonttiin voi hommata myös subwooferin, joka tuo puhtia bassoon. Subwoofereita on eri kokoisia. Suurikokoinen subwoofer toistaa bassoa niin, että jopa koko auto hytkyy. Toisaalta normaaliin musiikin kuunteluun riittää myös pienempi subwoofer.

Varusteita monelle eri budjetille

Auton musiikintoistovälineitä on saatavana monessa eri hintaluokassa. Jokaiselle löytyy taatusti sopivat. Jos itse ei ole kiinnostunut tekniikasta, eikä halua tehdä suuria muutoksia auton musiikintoistovälineisiin, voi pelkällä autoradion vaihtamisella päästä jo eteenpäin. Autoradioita saa jo alle sadalla eurolla ja ne ovat kohtalaisen hyvälaatuisia. Autoradion vaihtaminen onnistuu keneltä tahansa, sillä se on tehty niin helpoksi. Ensin tulee vain ottaa vanha radio pois. Se lähtee yleensä vetämällä radiota taaksepäin. Jos radio on laitettu kiinni ruuveilla, ruuvataan ne silloin irti ja uusi radio asetetaan paikoilleen myös ruuveilla.

Autoradion kohdalla on tärkeää tarkastaa radiolle osoitetun paikan mitat. Autoradioita on monen kokoisia, eivätkä kaikki autoradiot sovi kaikkiin autoihin. Tämä onkin yksi tärkeimmistä seikoista autoradiota valitessa. Autoradioiden kohdalla kannattaa luottaa suosittuihin merkkeihin, kuten esimerkiksi Pioneeriin ja Sonyyn. Niillä on pitkä kokemus autoradioiden maailmasta ja yleensä jopa kaikkein edullisimmat mallit ovat erittäin hyvälaatuisia. Pioneerin ja Sonyn autoradioita on yleensä myös mahdollista säätää siten, että musiikin bassoa voi nostaa tai laskea. Sen lisäksi myös taajuuksia on mahdollista säätää.

Jos edessä on uuden auton osto, voi auton ostamisen yhteydessä hankkia samalla myös kaikki tarvitsemansa musiikintoistovälineet. Autoa varten haetaan monesti autolaina, mutta myös autotarvikkeita varten voi hakea lainaa. Näin auton musiikintoistojärjestelmän tuunaaminen onnistuu myös silloin, kun omat rahat ovat tiukassa. Lainoja voi nimittäin yleensä maksaa takaisin todella joustavalla aikataululla.

split