Legendaarinen rumpali Ringo Starr

Muusikko Ringo Starr nousi koko maailman tietoisuuteen 1960-luvun alkupuolella kun legendaarinen the Beatles valloitti kaikkien sydämet. Ringo toimi yhtyeen rumpalina, ja vaikkei hän kenties ollutkaan bändin suosituin jäsen, ei the Beatles olisi lainkaan sama ilman Ringoa. Ringon päätehtävä yhtyeessä oli rumpujen soitto, mutta toisinaan hän myös lauloi kappaleita ja myös kirjoitti niitä. Hänet tunnetaan esimerkiksi kappaleen “With a Little Help from My Friends” laulajana sekä “Octopus’s Gardenin” sanoittajana. Molemmat näistä ovat eräitä bändin suosituimmista hiteistä.

Sooloura

Liverpoolissa vuonna 1940 syntynyt Ringo Starr on toinen vielä elossaolevista the Beatlesin jäsenistä Paul McCartneyn ohella. Nykyään Ringo Starr on maailman rikkain rumpali. Mies on ollut soolouralla jo 70-luvulta saakka ja hän keikkailee edelleen ahkerasti oman bändinsä kanssa ympäri maailmaa. George Harrisonin kanssa Ringon omalle albumille laadittu kappale “It Don’t Come Easy” nousi listaykköseksi 70-luvulla ja siitä tuli hänen parhaiten myynyt soololevynsä.

Ringo Starr tulee Suomeen

Ringo Starr ja hänen bändinsä All Starr Band ovat parhaillaan maailmankiertueella. Kesäkuussa 2018 kokoonpano saapuu Helsinkiin esiintymään Kaisaniemen puistossa. Tämä ei ole Ringolle ensimmäinen Suomen visiitti, vaan mies on konsertoinut Suomessa aiemminkin vuosina 1992 ja 1988. Monet ovat kiinnostuneita konsertista, sillä kyseessä voi olla yksi viimeisimmistä kerroista kun the Beatlesin alkuperäisjäsen päästään näkemään livenä esiintymässä.

split