Laulaja Alma on yksi Suomen kuumimmista vientituotteista

Alma eli Alma-Sofia Miettinen on yksi tämän hetken kuumimmista nimistä suomalaisessa musiikissa. Vuonna 1996 syntynyt Alma on sooloartisti, joka laulaa ja myös sanoittaa kappaleitaan.

Alma tekee pop-musiikkia, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan hauskaa ja oivaltavaa. Muun muassa artistin maaliskuussa 2017 julkaistu Chasing Highs -kappale on kerännyt Spotifyssa jo reilusti yli 60 miljoonaa kuuntelukertaa. Dye My Hairin kuuntelukertoja on lähemmäs 40 miljoonaa ja French Montanan kanssa tehty Phases on kerännyt lähemmäs 13 miljoonaa kuuntelukertaa. Nykyään Alma tunnetaan jo erittäin hyvin kotimaassaan, mutta myös ulkomailla naisen huomiotaherättävä look ja uskomaton soundi herättävä thuomiota.

Alman ura alkoi Idolsista

17-vuotiaana Alma osallistui vuoden 2013 Idols-kilpailuihin, joissa hän eteni aina live-esityksiin saakka ja päätyi viidennelle sijalle. Tämä oli Alman kohdalla onni, sillä Idols toimi hänen urallaan eräänlaisena ponnahduslautana, josta urakehitys on ollut pelkästään nousujohteista. Vuonna 2015 Alma esiintyi Sini Sabotagen sinkkulevyllä Muuta kuin Mä. Seuraavana vuonna Alma teki levytyssopimuksen levy-yhtiö Universal Musicin kanssa ja vain muutama kuukausi myöhemmin valmistui artistin ensimmäinen sinkku nimeltä Karma. Kappale pomppasi saman tien viidennelle sijalle sinkkulistalla.

split